{ "title": "Yemekten Sonra Kalp Çarpıntısı", "image": "https://www.kalpcarpintisi.gen.tr/images/yemekten-sonra-kalp-carpintisi.jpg", "date": "22.01.2024 01:07:35", "author": "Özlem Ercan", "article": [ { "article": "Yemekten sonra kalp çarpıntısı, genel olarak sık karşılaşılan problemler arasında yer almaktadır. Bazen saatler boyu süren açlık belirtilerinden sonra hemen hızlı bir şekilde yemek yenilmesi sırasında adrenalin, büyüme hormonu yükselir ve karaciğerde yağ ve proteinlerden çok uzun süre aç kalındığı için yenilen tüm besinler direk yağ ve şekere dönüşmeye başlaması hızlı çarpıntı oluşumuna neden olabilmektedir. Tabi normal olarak da bunla beraber yükselmiş olan adrenalin çarpıntıya da etki etmiş olur. Aslında yemekten sonra kalp çarpıntısı her zaman bir kalp hastalığı olduğu anlamına gelmemektedir. Kişilerde kansızlık olabileceği aynı zamanda çok fazla vücut hareketleri yaparak bunun sonucunda fazla efor kaybı olan insanlarda kalbin olduğundan hızlı çarpması normal olarak karşılanmaktadır. Buna bağlı olarak dokuların oksijen ihtiyacını karşılaması için vücuttaki organizmaya ve çevresine olduğundan çok kan gitmesi gerekir ve bu durumda kalp hızlı atmaya başlar. Yemek sırasında, yemek öncesi veya sonrası içilen içeceklerin çarpıntı yapması çarpıntıya etki eden diğer sebepler arasında yer almaktadır. Bu yüzden çay, kahve, sigara, alkol vb. İçeceklerden olabildiğince uzak kalınması gerekir.

Yemekten sonra kalp çarpıntısı hızını normale düşürmek için yapılması gerekenler
Bunlara dikkat edildiği taktirde yemekten sonra kalp çarpıntısı oldukça en aza düşmüş olacaktır. Daha çok sağlıklı ve kalbe iyi gelen yiyecekler tüketilmesi gerekir. Lahana, zeytinyağı, karnabahar, patates, baklagiller, meyve olarak muz, meyan kökü gibi güçlü mide koruyucu besinler tüketilmesi gerekli ve önemlidir. Bunlara rağmen yemekten sonra veya herhangi bir zaman dilimi içerisinde kalp çarpıntısı olduğundan fazla atıyor ve çok sık tekrar ediyorsa hemen Uzman hekimler tarafından kontrol yapılması gerekir.
" } ] }