{ "title": "Kalp Çarpıntısına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.kalpcarpintisi.gen.tr/images/kalp-carpintisina-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "18.01.2024 22:41:20", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Kalp çarpıntısına ne iyi gelir, kalpte çarpıntı kalbin veya tiroit gibi organların hastalıklarının habercisi olabilir. Genellikle kalp çarpıntısının yanında kasılma, kalbin ritim bozukluğu, aniden terleme gibi şikâyetlerle birlikte gözlendiği görülür. Vakit kaybetmeden doktor kontrolü yaptırmaları gerekir. Kalp çarpıntısı olan kişilerin hayatında bazı şeylere dikkat ederek bu çarpıntılarının giderilmesine katkı sağlamaları gerekir. Bunun için kullanılan doğal otlar ve egzersizler ile kalp çarpıntısının hafifletilmesi sağlanır. Çarpıntıya iyi gelen birçok ot vardır. Bunların doğru kullanımıyla oluşan kalp çarpıntısının yavaş yavaş giderilmesi sağlanır.

Kalp çarpıntısına iyi gelen doğal bitkiler

Sürekli tekrar eden kalp çarpıntılarının geçmesi için doğada bulunan bitkilerin kullanılması tedavi için önemlidir. Bunun için nane kullanılarak vücudun gevşemesi sağlanırken; nanenin bir miktar suya karıştırılarak tüketilmesi halinde çarpıntılarda azalma gözlenir. Ayrıca lavanta çiçeğinin yaprakları kaynatılarak içildiğinde kalp çarpıntılarında azalma gözlenir. Mercanköşk denen bitkinin yaprakları kaynatılarak oluşan suyunun içilmesi ile de kalp çarpıntılarının azalması sağlanır.

Kalp çarpıntısını geçirmek için yapılacak karışım

Oğul otu, karabaş otu, civanperçemi, mentollü nane, biberiye, ökse otu, akdiken çiçeği, kuşkonmaz, lavanta çiçeği, fesleğen, kekik, gül yaprağı, kantaron çiçeği, portakal çiçeği, mine çiçeği, alıç çiçeği gibi bitkilerin karıştırılmasıyla aç veya tok karnına yapılacak sıcak karışım sayesinde kalpte bulunan hızlı çarpıntılarının azaltılması sağlanır.

50'şer gram tarçın, Kakule tohumu, günlük sakızı, kereviz tohumu bir kilo bala karıştırılarak hazırlanan karışımdan günlük her öğün aç karnına bir yemek kaşığı tüketilmesi halinde çarpıntıların giderilmesi sağlanır. Ancak bu karışım düzenli olarak kullanıldığı zaman kalp çarpıntılarının azalması sağlanmış olur.

Kalp çarpıntısının giderilmesi için yapılacak egzersiz ve uygulamalar

Kalp çarpıntısı fiziksel hastalık veya psikolojik nedenler ile meydana geldiği gözlenirken; kullanılan ilaçların etkisiyle meydana geldiği de gözlenir. Ancak psikolojik ve strese dayalı olarak oluşan kalp çarpıntısı şikâyetlerinin giderilmesi için bazı uygulamalar yapılır.

Öksürme, şiddetli kalp çarpıntısı meydana geldiği zaman kalp ritminin yeniden düzenlenmesi için sık sık öksürmek kalp çarpıntısının düzenini sağlamak için önemlidir. Çarpıntı kısa süre olduğun zaman hafif öksürükler keserken; uzun süre çarpıntı meydana geliyorsa öksürme miktarı uzatılır ve çarpıntının giderilmesine katkı sağlanmış olur.

Pozisyon değiştirme, şiddetli kalp çarpıntısı olduğu zaman masa başında oturuluyorsa kalkıp hareket etmek gerekir. Bu durumda yapılması gereken panik olmadan ayağa kalkarak kolları geriye gerip, göğsü ileri doğru çıkartarak derin nefes alıp hareket etmektir. Pozisyon değiştirmek kalp çarpıntılarının azalmasında önemli bir yöntemdir. Aynı pozisyonda sürekli durulması kalp çarpıntısının artmasına neden olabilir. Oturarak çalışan kişilerin belirli aralıklarla kalkıp hareket etmesi gerekir. Böylece bu sıkıntının oluşmasının önüne geçilir.

Soğuk su, şiddetli kalp çarpıntıları üzerinde soğuk suyun inanılmaz etkileri vardır. Soğuk su sinirler üzerinde uyarıcı etkisinden dolayı kullanıldığı zaman kalp çarpıntısı esnasında önemli etkiler yaratır. Soğuk suyla yüz yıkamak veya bir bardak soğuk suyu kafadan dökmek kalp çarpıntılarının giderilmesini sağlar. Ev gibi ortamlarda kalp çarpıntısı şiddetleniyorsa kişinin hemen soğuk suyla duş alması tavsiye edilir. Böylelikle soğuk su sinirleri uyardığı için kalpte oluşabilecek başka hastalıkların oluşumunu engeller.

Derin nefes alma egzersizi, kalp çarpıntıları bulunduğu zaman kişinin derin nefes almaya başlaması çarpıntının azalması için etkilidir. Derin nefes alma hızlı kalp atışının yavaşlamasına sebep olur. Çarpıntı meydana geldiği zaman kişinin derin derin nefes alıp, kollarını açıp, göğsünü germesiyle çarpıntıların yavaş yavaş azaldığı gözlenir. Ayrıca kapalı ortamlarda ise cam önüne geçmek veya balkon gibi yerlere çıkıp derin derin nefes almak daha etkili çözüm olur.

Egzersiz, şiddetli kalp çarpıntısının giderilmesini sağlamak için düzenli olarak egzersiz yapmak gerekir. Kişilerin kalp çarpıntılarının azalması için düzenli egzersiz yapmaları tavsiye edilir. Çarpıntı esnasında hafif egzersizler ile el, ayak ve vücut egzersizleri uygulayarak kalp çarpıntısına azaltılması sağlanır.

Kalp çarpıntısının olmaması için dikkat edilmesi gerekenler

Ciddi kalp çarpıntısı bulunan kişilerin stresten uzak kalmaları gerekirken yoga, meditasyon gibi vücudu ve ruhu dinlendiren egzersiz yapmaları tavsiye edilir. Ayrıca kafein, alkol, şekerli içecekler ve gazlı içeceklerden de uzak durmaları kalp çarpıntılarının azalmasını sağlar. Bu kişilerin uyuşturucu maddelerinden uzak durmaları önemlidir. Ayrıca kalp çarpıntısı olan kişilerin ağır stres altında çalıştığı ortamlarda daha fazla kalp çarpıntısı yaşadığı bilinirken; stresten uzak kalıp, vücutlarına dinlenerek çalışmaya devam etmeleri önemlidir. Ayrıca uzun süre bilgisayar başında oturmak kalp çarpıntısını tetikler. Panik atak gibi durumlarda bilgisayar başında uzun süre kalmak, geceleri çalışmak çarpıntının uzamasına sebep olur. Böyle durumlarda vücudun dinlenmesi için istirahat edilmesi gerekir.
" } ] }